Bohemiskt och underbart

En sen höstdag står jag på en ful bakgård vid ett radhus. Här bor Lotta, som jobbar hos mig på gården, med sin familj och flera hundar. Jag hjälper dem att planera trädgården som från början består av en lerig gräsmatta och en rätt gammal stenläggning. Jag har följt projektet från den dagen och sakta har en underbar liten oas växt fram.

Trädgården är nog inte större än 100 kvm men har fått fyra rum och kök. Med olika stenläggningar och tre nivåskillnader känns trädgården bra mycket större. Med skifferplattor och byasten som golv på matplats, gångar och viloplats och trädäck på golvet under pergolan får trädgården dessutom lite olika karaktär. Det som binder ihop allt är planteringar kantade av cortenplåt som rostar vackert efter bara några månader.

Genomgående avspeglas dock Lottas känsla för det bohemiska, lite blandad stil med gamla ting och retroprylar. Det märks både ute och inne i den glasade och välkomnande verandan. Den här trädgården är stor i sin litenhet för här finns mycket att upptäcka. Här kommer lite smakprov på att det faktiskt går att skapa en riktigt härlig miljö på väldigt liten yta.

IMG_1656.JPG

IMG_1654.JPG

IMG_1655.JPG

IMG_1653.JPG

IMG_1681.JPG

IMG_1666.JPG

IMG_1668.JPG

IMG_1663.JPG

IMG_1664.JPG

IMG_1671.JPG

IMG_1670.JPG

IMG_1669.JPG

IMG_1680.JPG

IMG_1678.JPG

IMG_1679.JPG

IMG_1677.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s